Genel

Arçelik Yedek Parçaları

Arçelik, 1955 yılında beyaz eşya ve teknoloji sektöründe hizmet vermeye başlamıştır. Kuruluşunun ardından kısa sürede büyüyerek, Türkiye’de en fazla tercih edilen beyaz eşya markalarından birisi olmuştur. Arçelik, zaman içinde farklı firmaları da bünyesine katarak beyaz eşya denildiğinde akla ilk gelen firmalardan birisi olmayı başarmıştır. Buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi ürünlerde ilk tercih edilen markalar arasındadır. Arçelik, kısa zaman içerisinde yurtdışına açılarak, Türkiye’nin yurtdışındaki teknoloji yüzü olmuştur. Bundan dolayı Türkiye’deki pek çok evde mutlaka Arçelik’e ait ev eşyası bulunmaktadır. Böyle olduğu için Arçelik yedek parçaları en fazla aranan beyaz eşya parçaları haline gelmiştir.

Beyaz eşya sektöründeki etkili konumu göz önünde bulundurulduğunda Arçelik marka ürünlerinde yedek parçaları daha çok bu sektörü ilgilendirmektedir. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, klima, ocak başta olmak üzere bu ürünlerin yedek parçalarına yoğun talep bulunmaktadır. Arçelik firması köklü bir geleneğe sahip olduğu için yedek parça hizmet ağı oldukça gelişmiştir. Satın alınan ürünün üzerinden uzun yıllar geçse dahi, o ürüne dair Arçelik yedek parçaları bulmak mümkündür. Fakat burada Arçelik yedek parçalar mutlaka sektörün güvenilir firmalarından alınmalıdır. Ayrıca ürünün modeli ile alınacak yedek parçanın uyumlu olmasına özen gösterilmelidir.

Arçelik Ev Aletleri Yedek Parçaları

Arçelik küçük ev eşyaları konusunda da oldukça tercih edilen bir firmadır. Yeni evli pek çok çiftin evini Arçelik küçük ev eşyaları renklendirmektedir. Mutfakta kullanılan Arçelik küçük ev eşyaları zaman içerisinde yenilenmeye ihtiyaç duyabilir. Örneğin bir mutfak robotunun kesici parçaları köreldiğinde bunların değiştirilmesi gerekir. Arçelik marka fırınlarda ısıtma ile ilgili sorunlar yaşandığında fırının iç aksamında parça değiştirmek gerekebilir. Böyle durumlarda Arçelik yedek parçalarına başvurmak gerekir. Yedek parça alınırken, her beyaz eşyada olduğu gibi satın alınacak parçanın o ürüne ait olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Arçelik son zamanlarda ısıtma ve soğutma sistemleriyle müşterilerine hizmet vermektedir. Satın alınan klimanın, ya da elektrikli ısıtıcılar yedek parçaya ihtiyaç duyduğunda bu parçalar işin ehli olan şirketlerden temin edilmelidir. Ayrıca ısıtma-soğutma sistemleri özel bir uzmanlık alanı gerektiren alanlardır. Bundan dolayı parça değişimi yapılırken mutlaka bu alanda uzman olan kişilerden destek alınmalıdır.