Genel

Ev Aletleri Parçaları

Mutfak araçları, süpürge, ütü ve daha birçok ev aleti hayatı kolaylaştırmaya hizmet etmektedir. Küçük ev aletleri denildiğinde oldukça geniş bir yelpazeden bahsedilmektedir. Blenderlar, mikserler, mutfak robotları, su ısıtıcıları, meyve sıkacakları, tost makineleri, dondurma makineleri, buharlı pişiriciler, mısır patlatma makineleri, ekmek makineleri, ütüler, dikiş makineleri, mutfak tartıları, çay makineleri, kahve makineleri, elektrikli süpürgeler küçük ev aletlerinden sadece bazılarıdır. Bu aletlerin her biri ayrı bir işleve sahiptir. Evdeki işleri yapma konusunda insanlara oldukça yardımcı olmaktadırlar. Ev Aletleri Parçaları

Ev aletlerinin her birisi farklı tasarımlara ve amaçlara sahip olduğu için parçaları birbirinden farklıdır. Blenderlarda kavrama parçası, çırpma teli, çırpma teli adaptörü, bıçak dişlisi, dişli kavrama parçası gibi parçalar vardır. Mutfak robotları parçaları arasında miller, çırpıcı adaptörü, doğrama haznesi, doğrama haznesi kapağı, mutfak robotu kapağı, motor dişlisi, robot bıçağı yer almaktadır. Mutfak robotlarında değiştirilen ev aletleri parçalarının başında mutfak robotu bıçağı gelmektedir. Bunun nedeni robot bıçağının aşırı kullanım sonrasında yıpranıyor ve ilk günkü işlevini kaybediyor olmasıdır.

Orjinal Ev Aleti Yedek Parçaları

Evlerimizin olmazsa olmazlarından birisi ütülerdir. Başlangıçta küçük ve tek parça gibi gözüken ütüler pek çok ev aletleri parçalarını içinde barındırır. Ütülerin içerisinde anti kireç çubuğu, derece termik, hazne tıpası, tetik, buhar haznesi, ütü kablosu, devre kartı, buhar vanası, su haznesi, su kaynatma ünitesi, su doldurma kapağı, düğme paneli gibi ev aletleri parçaları bulunmaktadır. Kullanıma bağlı olarak zaman içerisinde ütülerde oluşabilecek arızalar bu parçaların değiştirilmesiyle kolay bir şekilde giderilebilir. Böylece yeni ütü almadan mevcut ütüyü onararak uzun yıllar kullanmaya devam edilebilir. Son yıllarda en popüler ev aletleri arasında çay ve kahve makineleri yer almaktadır. Türk kültürünün vazgeçilmez öğelerinden olan çay ve kahve yapmak bu makineler sayesinde oldukça kolaylaşmıştır. Üstelik bu ürünler sayesinde standart bir lezzet yakalama imkânı vardır. Zaman içerisinde çay ve kahve makinelerinde kırılmalar ya da arızalar meydana gelebilir. Böyle durumlarda makineleri değiştirmek yerine onarmak tercih edilmelidir. Sadece kabloda kopma meydana geldiyse yapılması gereken iş yeni bir kablo alarak değiştirmek olmalıdır. Böylece basit ev aletleri parçaları sayesinde küçük ev eşyalarının ömrünü uzatmak mümkündür.