Genel

Süpürge Parçaları

Elektrikli süpürge evlerin temizliğinde yardımcı olan en önemli küçük ev eşyalarının başında gelmektedir. Elektrikli süpürgeler bir bütün olarak görülse de pek çok parçadan oluşmuştur. Süpürge parçaları arasında motorun bulunduğu ana kısım, hortum ve süpürge borusu ilk başta göze çarpmaktadır. Fakat bu kısımlarda çok sayıda farklı parçalar bulunmaktadır. Süpürge parçalarının her biri kendine özgü işlevlere sahiptir.

Toz torbası süpürgenin temel parçalarından birisidir. Bu parça evinizdeki tozların hapsedildiği yerdir. Bundan dolayı iyi bir temizlik için toz torbasının dolduğu zaman boşaltılması gerekmektedir. Süpürgelerin birçoğunda toz torbası ışığı bulunmaktadır. Bu ışık yandığı zaman temizlenme zamanının geldiği anlaşılır. Süpürge torbası uzun süreli kullanım için tasarlanmış olmasına rağmen zaman içinde yıpranır ve yenilenmesi gerekir. Bu durumda süpürgeye uygun tipte yeni biz toz torbası alınmalıdır. Toz torbasında olduğu gibi filtreler de düzenli olarak temizlenmesi gereken süpürge parçaları arasında yer almaktadır.

Süpürge Yedek Parçaları

Süpürgeler sadece belli yüzeyleri temizlemek için tasarlanmamıştır. Hem sert zeminler, hem halılar, hem koltuklar, hem de perdeler süpürge ile temizlenebilir. Bütün bu işlemler için ayrı ayrı süpürge parçaları bulunmaktadır. Sert zeminler temizleneceği zaman süpürge parçalarından sert zemin aparatı tercih edilmelidir. Köşe temizlemesi yapılırken kenar köşe aparatı kullanılarak ulaşılması zor noktalardaki toz ve kirleri tertemiz yapmak mümkündür. Koltuk temizliği için dar aparatı kullanmak ideal bir tercihtir. Ayrıca dar aparat koltuk ve yatak altlarını temizlerken de kullanılabilir. Böylece ulaşılması en güç yerlere bile ulaşmak mümkündür. Parkelerin çizilmesine engel olmak için parke aparatı takılarak temizlik yapılmalıdır. Masa, kitaplık, sehpa, dolap üzerlerindeki tozları temizlemek için toz fırçası tercih edilmelidir. Derinlemesine temizlik yapmak için yüksek performans fırçası ihtiyacınızı karşılamaya yetecektir. Süpürge parçalarının her biri ayrı özellikleriyle ev ve diğer mekânları temizlemek için özel olarak tasarlanmıştır. Temizlemenin yanı sıra elektrikli süpürge kokuları sayesinde evlerin havasına ferahlık katmak mümkündür. Süpürge parçalarından olan süpürge kokularının lavanta, okyanus, çiçek, limon kokusu gibi alternatifleri bulunmaktadır.

Temel süpürge parçalarından birisi hortumdur. Süpürge tasarımlarında hortumların tercih edilmesinin nedeni hareket kabiliyetini en üst seviyeye çıkarmaktır. Hortum sayesinde süpürgenizi istediğiniz gibi yönlendirmeniz mümkündür. Zaman içinde hortumda meydana gelebilecek hasarlar süpürgenin çekiş gücüne zarar verecektir. Böyle durumlarda süpürge hortumunun modelini uygun olarak yenilenmesi gerekmektedir.