Genel

Bulaşık Makinesi Parçaları

Bulaşık makineleri günümüzde mutfakta kullanılan vazgeçilmez eşyaların arasında yer almaktadır. İcat edildiği 1880 tarihinden itibaren büyük bir teknolojik gelişim geçirmiştir. Bulaşık makinesinin temel prensibi kirli olarak makineye atılan bulaşıkları en iyi şekilde temizlemektir. Bu işlem sırasında çok sayıdaki bulaşık makinesi parçaları kendi görevlerini yerine getirir. Bulaşık makinesi, kullanıcılarına hem zamandan hem de sudan tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca bulaşıkların en iyi şekilde temizlenmesini sağlayarak hijyen konusunda evdeki en büyük destekçidir. Bulaşık makineleri zaman içinde yıpranabilir ve parçalarının onarılması gerekebilir. Böyle durumlarda bulaşık makinesi parçalarını onarmak ya da yenilemek gerekebilir. Bu durumda yapılması gereken şey en uygun bulaşık makinesi parçalarının hangisi olduğuna karar vermektir.

Bulaşık makinesi parçaları denildiğinde akla çok sayıda ürün gelmektedir. Görünüşte bir bütün halinde olan bu beyaz eşya aslında pek çok parçadan oluşmaktadır. Bulaşık makinesi parçalarının her birisinin ayrı bir önemi vardır. Bunlardan ilk akla gelenler filtreler, menteşeler, hortumlar, anahtarlar, düğmeler, motorlar, contalar, lastikler, sepetler, deterjan hazneleri, kilitler, elektronik kartlar, pompa kapakları, bardaklıklar, kapak tutamakları, rejenerasyon ventilleri, sensörler, ray mekanizmaları ve pervaneler olmaktadır. Elbette bulaşık makinesi parçaları bunlardan ibaret değildir. Ancak en fazla ihtiyaç duyulan parçalar bunlar olmaktadır. Bulaşık makinesi parçalarından pervanenin özel bir önemi vardır. Bulaşık makinesi parçalarından pervane suyun makine içinde dağıtılmasını sağlar. Bu nedenle pervanenin dönmesini engelleyecek şekilde bulaşık makinesine kirli bulaşıklar yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde bulaşık makinesi pervanesinde arıza meydana gelebilir.

Bulaşık Makinesi Yedek Parçaları

Bulaşık makinesi parçaları ürünlere göre özel olarak tasarlanmıştır. Bundan dolayı kirli bulaşıklar kendisi için tasarlanan bulaşık makinesi parçalarının içine konulmalıdır. Çatal, kaşık ve bıçakların konulması gereken yer çatal-bıçak sepeti olmalıdır. Bardakların konulması gereken yer bardaklıklar olmalıdır. Tabaklar ve tencereler kendilerine özgü olan bölümlere konulmalıdır. Böylece bulaşık makinesinden en üst seviyede verim almak mümkün olacaktır.

Bulaşık makinesi parçalarının paslanmaz, kireç tutmaz özelliklere sahip olması kullanım ömrünü arttıracaktır. Özellikle şehir şebeke sularının aşırı derecede kireçli olduğu durumlarda, bulaşık makinesinin su ile temas eden parçaları aşınma, kireç tutma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bunun önüne geçmek için bulaşık makinesinde bulaşıklarınızı yıkarken kireç ve pas engelleyici yan ürünler kullanılabilir. Başka bir alternatif olarak musluk suyundaki kireci arındıran araçlara başvurulabilir. Böylece bulaşık makinesi parçalarının ömrü uzamış olacaktır.