Genel

Çamaşır Makinesi Parçaları

Çamaşır makineleri su ve enerji tasarrufu sağlayan çevreci ev eşyalarının başında gelmektedir. Ayrıca bu makineler kullanıcılarına büyük ölçüde zaman kazandırmaktadır. Çamaşır makinesini oluşturan çok sayıda bileşen bulunmaktadır. Bu bileşenlerin her birisine verilen genel isim çamaşır makinesi parçaları olmuştur. Çamaşır makinesi parçaları denildiğinde akla; kazan parçaları, rulmanlar, kayışlar, deterjan hazneleri, kontak kömürleri, kapak aksesuarları, motorlar, hortumlar, filtreler, mandallar, contalar, sızdırmazlık lastikleri, termostatlar, pompalar, rezistanslar, elektronik kartlar, düğmeler, amortisörler, kilitler, menteşeler, kauçuk ayaklar, ayarlı ayaklar, montaj kitleri gelmektedir. Bütün bu çamaşır makinesi parçalarının ayrı önemi vardır.

Çamaşır makinesi kullanıcıların bazı ortak sorunları bulunmaktadır. Örneğin çamaşır makinesinin aşırı titreşimi bu sorunların başında gelmektedir. Bazı çamaşır makinelerinde titreşimin boyutu öylesine kuvvetli olmaktadır ki, komşular arasında gürültü problemlerinin doğmasına neden olabilmektedir. Çamaşır makinesi parçaları burada önem kazanmaktadır. Çünkü böyle bir durum makinenin normal işleyişine aykırıdır ve aksayan bir yönü olduğunu gösterir. Makinenin iç aksamında yapılacak değişimlerle bu sorunu gidermek mümkündür. Fakat çamaşır makinesi parçaları daha basit çözüm imkânları da sunmaktadır. Çamaşır makinesi titreşim önleyici kauçuk ayak satın alınarak bu titreşim sorununa hem ucuz hem de kalıcı bir çözüm bulmak mümkündür.

Çamaşır Makinesi Yedek Parça

Çamaşır makinesi ile birlikte çamaşır kurutma makineleri de yaygınlaşmaya başlamıştır. Fakat pek çok kişi evlerinin fiziki imkânlarını yetersiz gördüğü için çamaşır kurutma makinesini koyacak yer bulamamaktan yakınmaktadır. Buna basit ve pratik bir çözüm üretilmiştir. Küçük bir çamaşır makinesi parçası alınarak yerden tasarruf sağlamak mümkündür. Çamaşır makinesi üzeri kurutma makinesi montaj kiti sayesinde kurutma makinesinin çamaşır makinesinin üzerine monte edilmesi sağlanabilir. Böylece küçük bir aparat kullanılarak kurutma makinesine yer açılmış olacaktır.

Çamaşır makinesi parçalarının değiştirilmesine ihtiyaç duyulduğunda öncelikle sorunun nereden kaynaklandığı tespit edilmelidir. Eğer sorun çamaşır makinesi su boşaltma pompasında ise bu sorundan dolayı çamaşır makinesinin motorunu değiştirmeye gerek yoktur. Sorunun tespiti doğru parça değişimini beraberinde getirecektir. Eğer sorun doğru tespit edilemezse yapılacak parça değişimi işleminden sonuç elde etmek mümkün olmayacaktır. Ayrıca alınacak çamaşır makinesi parçalarının, çamaşır makinesi marka ve modeliyle uyumlu olması şarttır.