Genel

Fırın Yedek Parçaları

Lezzetli yemekler yapmak büyük bir yetenek ister. Fakat ne kadar yetenekli olunursa olunsun yemek yapma konusunda iyi bir fırına sahip olmak şarttır. Bundan dolayı fırın seçimi yapılırken titiz olunmalıdır. Fırında yapılan yemekler, ocakta yapılan yemeklerle kıyaslandığında ayrı bir lezzete sahip olmaktadır. Fırında yemek pişirme sırasında mutlaka uygun olan program seçilmelidir. Uygun program seçilmesine ve doğru zamanlama tercih edilmesine rağmen fırından beklenen performans alınamıyorsa fırının iç aksamıyla ilgili sorunlar olabilir. Önce sorunun ne olduğu tespit edilmeli daha sonra ise sorun yaratan fırın parçası yeni fırın yedek parçaları ile değiştirilmelidir.

Uzmanından Yedek Parça Desteği

Fırınların yedek parçaları arasında kapaklar, ızgaralar, raflar, lambalar, tepsiler, komütatörler, menteşeler, motorlar, bek parçaları, zamanlayıcılar, elektronik kartlar, contalar, sızdırmazlık lastikler, düğmeler, menteşeler, fanlar, termostatlar, rezistanslar yer almaktadır. Fırın yedek parçaları değiştirileceği zaman fırının elektrik bağlantısı mutlaka kesilmelidir. Bunun ardından sorun yaratan yedek parça yenisiyle değiştirilebilir. Bütün bu işlemlerin uzman kişilerce yapılması gerektiği unutulmamalıdır.

Satın alınan fırınların her zaman kendisine ait tepsileri olmaktadır. Genellikle yeni fırınlarla birlikte iki adet tepsi verilmektedir. Ama zaman içinde bu tepsiler yetersiz gelebilir. Ayrıca her tepsi her yemeği pişirmeye uygun değildir. Bundan dolayı yedek fırın tepsisine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacın giderilmesi sırasında alınacak tepsinin boyutlarına ve derinliğine dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra yedek tepsinin yapışmama özelliğine sahip olup olmadığına bakılmalıdır.

Fırında iyi bir yemek pişirmenin püf noktalarından birisi pişirme zamanını doğru tercih etmektir. Fırınların kendi zamanlayıcıları bulunur ve bu zamanlayıcılar sayesinde sürekli olarak saate bakmak gerekmez. Fakat zamanlayıcılarda yaşanacak bir bozukluk yemeklerinizin pişme sürecini olumsuz etkileyecektir. Bundan dolayı zamanlayıcı ile ilgili bir sorun olduğu düşünüldüğünde süreölçer ile kontrol edilmelidir. Eğer bir sorun olduğu tespit edilirse parça değişimi gerekebilir. Bunun için fırın yedek parçalarından zamanlayıcılara başvurmak gerekir. Normal şartlarda fırından buhar çıkması mümkün değildir. Eğer fırın kapağı açılmadan buhar çıktığı tespit edildiyse sızdırmazlık contalarında sorun olabilir. Bu gibi durumlarda fırın yedek parçalarından sızdırmazlık lastikleri tercih edilmelidir. Yenilenecek lastiklerle birlikte fırınınızdan ilk günkü performansı almaya devam edebilirsiniz.