Genel

Kombi Yedek Parçaları

Kombiler hem kalorifer kazanını hem de suyu ısıtmak için kullanılan aletlerdir. Bundan dolayı kombiler hem evleri ısıtır hem de evdeki sıcak su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmaktadır. Fiziki özelliklerine bakıldığında hafif, küçük boyutlu, fazla yer kaplamamaktadır. Kolay bir şekilde duvara monte edilebilmektedir. TSE standartlarına uygun kombilerde; baca tepmesi, baca çekmemesi, aşırı ısınma, donma, gaz kaçağı ve alev sönmesi gibi olumsuzluklara karşı bütün tedbirler alınmıştır. Kombi yedek parçalarının her biri bu standartlara göre üretilmiştir. Böylece güvenli bir ısınma imkânı kullanıcılara sunulmaktadır.

Kombi yedek parçaları denildiğinde akla gelen ürünler şunlardır; su akış şalterleri, diyafram contaları, vanalar, su doldurma muslukları, genleşme tankları, eşanjörler, su akış türbinleri, su akış sensörleri, manometreler, NTC sensörleri, elektronik kartlar, düğmeler, gaz valfleri, motorlar, elektrot bujileri, hava prosestatları. Kombi yedek parçaları değişeceği zaman, kombi markasıyla kombi yedek parçalarının uyumuna dikkat edilmelidir. Kombi yedek parçaları ile ilgili detaylı bilgilerde bunların hangi marka kombilerle uyumlu olduğu yazmaktadır. Buraya bakarak marka-model ve kombi yedek parçaları arasındaki uyumu sağlamak mümkündür.

Kombilerdeki en önemli parçaların başında devir daim motoru gelmektedir. Bu motor ısınan suyun peteklere dağılmasını sağlar. Böylece peteklerin bulunduğu odalar ısınmış olur. Kombi fan motorunun görevi yanan gazın bacadan çıkmasını sağlamasıdır. Baca çekmediği takdirde kombi söneceği için çalışması mümkün olmayacaktır. Üç bar emniyetinin anlamı kombi bar göstergesi yükseldiğinde kombi kendisini koruma altına almasıdır. Kombi parçalarından üç bar emniyeti bu nedenle güvenlik açısından önemlidir.

Tüm Model Kombi Malzemeleri

Kombilerin ve kombi yedek parçalarının ömrünü uzatmanın etkili yollarından birisi düzenli olarak bakım yaptırmaktır. Kombi bakım hizmeti veren çok sayıda firma bulunmaktadır. Bunlardan belli periyotlarda hizmet almak kombinin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Kombi bakımı sırasında baca ve baca bağlantı noktaları da mutlaka kontrol edilmelidir. Böylece olası kaçakların önüne geçilmiş olacaktır.

Banyo yapıldığı sırada kaloriferler kapalı olmasına rağmen kalorifer petekleri ısınıyorsa üç yollu motorun arızalı olduğu anlaşılır. Böyle durumlarda üç yollu motorun onarılması ya da değiştirilmesi gerekecektir. Musluktan akan su ya da kalorifer peteklerinde dolaşan su istenilen sıcaklıkta değilse sıcak su göstergelerinde arıza olduğu anlaşılmaktadır. Böyle durumlarda sıcak su göstergelerinin değiştirilmesi gerekebilir. Bu gibi arızalarda kombi yedek parçalarından en uygun ürün seçilmelidir.